Tavaszi akció Minden termékünkre 15% kedvezmény.

Hol készülnek az Energetix mágneses ékszerek?

Az Energetix ékszereket a németországi Bingenben tervezik és készítik.

Milyen anyagokból készülnek az ékszerek?

Az ékszerek alapanyaga orvosi fém (nemesacél), réz, bőr, kaucsuk és PVC, melyeknek többsége 1 mikron vastagságú arannyal vagy ródiummal van bevonva. Túlnyomó részük Swarovski-kristállyal, cirkonnal és drágakővel (peridottal, ametiszttel, rodolittel, kéktopázzal vagy citrinnel) díszített.

Okozhatnak-e allergiát az ékszerek?

A gyártó ügyelt arra, hogy semmilyen allergizáló fémet ne használjon fel a gyártás során, ezért igen ritka, hogy valakinél allergiás tüneteket váltana ki az ékszer viselete. Mindenképpen tudakoljuk meg, hogy van-e ismert fémérzékenységünk. Az arany és ródium bevonatú modelleket jellemzően még azok a fém-érzékenyek is viselni tudják, akik az aranyon kívül semmi mást nem viselnek el.

Milyen erősségű mágnest ajánlott használni?

Az életkor, vagy a testsúly alapján (attól függően, hogy melyik a nagyobb) határozható meg. Minden 10 évre, illetve minden 10 kg testsúlyra 1000 Gauss erősségű mágnes viselése ajánlott. Egy 40 éves, 76 kg súlyú ember esetén: 76 / 10 × 1000 = 7600 Gauss (~8000 Gauss).

Elveszítheti-e az ékszerekben lévő mágnes az "erejét"?

Az ékszerekben neodímiumból készült mágnesek vannak. A neodímium (vas, bór és neodímium keveréke) a legtartósabb mágnes, ami sokáig megőrzi mágnesességét. 100 év alatt csak 1%-ot veszít mágneses erejéből.

Árthat-e valakinek az ékszer viselete?

Miután Földünk is egy nagy mágnes, amelyről nem tudunk lesétálni, bátran állíthatjuk, hogy nem tudunk vele ártani. Hiszen éppen a Föld mágneses terének csökkenéséből következő számos egészségügyi probléma tette szükségessé a mágneses energia valamilyen szintű pótlását. Ezért is jelentek meg a piacon különböző mágneses termékek. Egyéni érzékenység azonban arra int bennünket, hogy súlyos betegeknél legyünk óvatosak. Ilyen esetben konzultáljon a kezelőorvosával!

Mi érezhető a mágneses ékszer viselésekor?

Sokan melegséget, arcpirulást éreznek, másoknál 10 perc leforgása alatt megszűnik a fájdalom (fejfájás, vállfájás és hasonlók). Sokan, rövid idő alatt enyhülést éreznek a légzésnél, megszűnik a köhögés és a fulladás tünete. Egyesek energia feltöltődést éreznek, jobb közérzetet, az álmatlanságban szenvedők könnyebben elalszanak és frissebben ébrednek.

Viselhetem az ékszereket tusolás, illetve fürdés közben?

Mivel a benne található kövek és mágnesek kieshetnek, ezért azt javaslom, hogy tusolás, úszás és más "vizes" tevékenység előtt vegye le az ékszert. A hajlakk, parfüm, deo vagy mosószer is károsíthatja.

Állandóan viselnem kell a mágneses ékszert?

A mágneses ékszert nem szükséges egész nap viselni, elegendő napközben, illetve esténként.

Az ékszerben található mágnesnek érintkeznie kell a bőrömmel?

Nem, a mágnesek akkor is ki tudják fejteni a hatásukat, ha közvetlenül nem érintkeznek a bőrrel.

Hordhatom a karkötőmet ugyanazon a karomon, mint az órámat?

Igen. Csak a mechanikus órákra képes hatást gyakorolni egy erős mágnes. Ha ilyen órát visel, érdeklődjön a gyártónál, mágneses érzékenységéről.

Előfordulhat, hogy zöldre színeződik a csuklóm, ha réz karkötőt viselek?

Ez egy természetes reakció, a szervezet savassága és a réz kölcsönhatása miatt zöldre színezheti a csuklót. A zöld elszíneződés könnyen eltávolítható vízzel és szappannal, illetve citromlével.